Vestingronde van Grave

WV de Maaskant en TWC Grave hebben mede op initiatief van de gemeente Grave de handen ineen geslagen om in Grave na jaren van onderbreking weer een KNWU wielerronde in het centrum te organiseren. Om een koppeling te maken met de rijke historie van het vestingstadje is gekozen voor de naam Vestingronde van Grave. De wielerronde vindt plaats op de eerste zondag in september. Start en finish liggen op de Markt/Hoofdwagt nabij het oude stadhuis.

Na een uitstel van twee jaar in verband met de Covid-19 situatie staat de 1e Vestingronde van Grave gepland op zondag 4 september 2022.

Programma

13:00 uur Dikke Banden Race voor schooljeugd 7-12 jaar op gewone fietsen (1-4 km)

14:30 uur Funklasse (25 km) voor renners uit de regio

16:00 uur Sportklasse (50 km)

Deelname

Voor deelname aan de Dikke Banden Race en aan de wedstrijd in de Funklasse dient vooraf aangemeld te worden door middel van een email naar wv.de.maaskant@planet.nl onder vermelding van de naam, geboortedatum, mobiel telefoonnummer en emailadres van de deelnemer. Ter plekke kan nog worden ingeschreven tot een half uur voor aanvang van de wedstrijd.

Deelname voor de Dikke Banden Race is gratis én de organisatie zorgt voor een valhelm.  De kosten voor deelname aan de wedstrijd in de Funklasse bedragen € 10,00.

Renners in de sportklasse dienen zich in te schrijven via MijnKNWU.

Parcours

Het parcours heeft een lengte van 1.600 meter en loopt na de start op de Hoofdwagt via de Bagijnenstraat, Koninginnedijk, Baronesstraat, Sint Henricusweg, Trompetterstraat, Klinkerstraat, Rogstraat en Markt weer naar de Hoofdwagt. Voor de Dikke Banden Race is er een verkort parcours via de Hoofschestraat naar de Klinkerstraat.

Voor meer informatie kan een email worden gestuurd naar wv.de.maaskant@planet.nl of kun je telefonisch contact opnemen met

06-3926 9031 (Remco Peters)

© Copyright - WV de Maaskant