Schouten grijpt de winst in zonnige Kasteelronde

door de Webmaster

Na twee jaar verstoken te zijn geweest van de wielersport in Mill vanwege de coronaperikelen is het toch gelukt om de 11e Kasteelronde van Mill georganiseerd te krijgen. Onder zeer zware omstandigheden hebben we verdiende winnaars gekregen. Echter ging het deze keer niet van een leien dakje om het geheel rond te krijgen. Door aangescherpte regels is het heel moeilijk om vrijwilligers te krijgen, en zeker als het aantal bijna verdubbeld moet zijn ten opzichte van andere edities.

Sportief gezien kunnen we terug zien op een geslaagd festijn. Het is alleen de vraag of het volgend jaar wel haalbaar zal zijn. Aan deelnemers hadden we dit jaar niet te klagen, in alle categorieën was het zeer druk. Nog nooit waren de inschrijvingen zo massaal. Er stond zelfs een Chinese ploeg onder leiding van Maarten Tjallingii aan de start van de elite.

De dag begon met de sportklasse met veel streekrenners in de gelederen. In de eerste helft van de koers was het vooral Sander Dijkink die keer op keer de aanval koos maar niet de ruimte kreeg. Er werd onophoudelijk gedemarreerd maar de aanvallen werden steeds in de kiem gesmoord. Uiteindelijk wisten in de finale toch vier renners te ontsnappen waarbij de winst ging naar Arjan Seunninga uit Ede. Van de streekrenners wist Kristian Michiels uit Vierlingsbeek nog naar een mooie vijfde plaats te rijden en ook weer knap good-old Ron Paffen werd zevende tussen de jonkies.

In de funklasse, waar ook een mooi rennersveld aanwezig was, ging de winst naar Bram Maassen uit Eindhoven die overtuigend de spurt won van het peloton. Het was de hele wedstrijd een gesloten koers geweest, niemand kon echt wegkomen. Deze wedstrijd telde mee voor de Funklasse Cup 2022. Bram Maassen gaat samen in het klassement samen met Bob Janssen uit Vianen aan kop. De derde en laatste wedstrijd die meetelt is de Vestingronde van Grave op zondag 4 september. De bijgewerkte stand van het Funklasse Cup vind je hier.

De amateurklasse met over de honderd deelnemers werd door warmte en wind een zeer zware wedstrijd, een ware uitputtingsslag. In het begin was het vooral Etienne van Empel die vol in de aanval ging. Het hele peloton viel uit elkaar het werd zelfs zo dat er drie groepen rondreden. Op een gegeven moment bestonden de eerste twee groepen allebei uit 33 renners. Met nog negen ronden te gaan ontsnapten Sjoerd Botter uit Leiden en Mike Schuch uit het Groningse Leek. Dit leek de beslissende slag. Ze kwamen zelfs op een voorsprong van 25 seconden met nog negen ronden te rijden. Maar met nog zes ronden was alles weer plotseling compleet. En nog geen ronde erna waren er vijf vluchters die niet meer terug gepakt werden. De sprint van dit vijftal werd beslist door 1e Remco Schouten, 2e Etienne van Empel en 3e Sjoerd Botter. Van de streekrenners reden Dennis Willems en Koen Wulterkens een goede gedegen wedstrijd in dit geweld. Dennis werd zeventiende, Koen twintigste. Het was voor de liefhebbers sport van de bovenste plank.

Voor de complete uitslagen klik hier, dan kom je op de uitslagen site van de KNWU terecht.

Voor een fotoverslag van Landerd Fotografie klik op deze link.