Zeer geslaagde 8e Kasteelronde van Mill

door de Webmaster

Prachtig koersweer en een mooi programma zorgden er voor dat de 8e Kasteelronde van Mill een ware promotie voor de regionale wielersport is geworden. Samen met medeorganisator Wielerclub Mill kunnen we dan ook terugkijken op een zeer geslaagde dag.

Als eerste gingen de renners in de sportklasse van start. Al snel ontstond een kopgroep van zes hardrijders, allen afkomstig van de Veluwe. Binnen een mum van tijd veroverden ze een voorsprong van rond de minuut. Deze gaven ze niet meer af. Winnaar werd Marcel Alma uit Harskamp, op de tweede plaats gevolgd door Arjan Seuninga uit Ede en derde werd Corné Castijn uit Renkum. Good old en regiorenner Ron Paffen won de sprint van het peloton en werd nog fraai zevende. Van de Maaskanters werd Jos van der Horst 11e, Tim Kleingeld 32e, Marcel Webers 33e en Willem Boerstal 35e.

In de bedrijvenwedstrijd voor niet-licentiehouders stonden zestien ploegen van drie renners aan het vertrek. Er ontstond na twee ronden een kopgroep van twee renners. Stefan van Thiel en Erwin Florie. Lang leek het er op dat zij om de overwinning zouden gaan strijden. Met nog vijf ronden voor de boeg had het duo nog vijfentwintig seconden. Elke ronde gingen er vijf af en bij het ingaan van de laatste ronde werden zij weer ingelopen en kwam het aan op een massasprint. De overwinning ging naar Bob Jansen uit Boxmeer, Bram Maessen uit Eindhoven werd tweede Leon van Stippent uit Mook derde. De regionale renners deden het onder luide aanmoedigingen voortreffelijk. De ploegenprijs ging naar het team van Hans de Laat Transport, voor Café Zaal ’t Lagerhuis en het team van Ravestein 1.

In de wedstrijd voor de amateurs werd een gemiddelde gereden van bijna 45 km per uur. Het regende uitlooppogingen maar elke keer werden ze teruggeroepen. Een zestal renners reed uiteindelijk licht afgescheiden vooruit. Pim Achterkamp uit Rotterdam was de snelste voor Bob van den Berg uit ‘s-Gravenzande en de derde podiumklant kwam uit Utrecht, Daan Switters. Ook regionale coureurs reden zich nog in de prijzen. Koen Wulterkens (Boxmeer) werd 11e, Sander Dijkink (Grave) 12e en Gert-Jan Verdijk (Boxmeer) 20e. Topfavoriet Erik Dekker werd 48e.

De laatste wedstrijd van de dag was de vrouwenkoers. Dit werd een ware one-woman-show. In de tweede ronde demarreerde Minke Slingerland uit Oosterhout (NBr) en soleerde ver voor de rest uit door de Millse dreven. Tien ronden voor het einde maakte zich nog een achtervolgend groepje van vijf rensters los, maar die kwamen slechts tot op 45 seconden. Deze topper Minke Slingerland had 28 ronden solo gereden met een gemiddelde van 39 per uur. De sprint van het groepje van vijf werd gewonnen door Britt Teunissen uit IJsselstijn. Het podium werd gecompleteerd door Sandra van Veghel uit Esch.

Kijk voor foto’s en de complete uitslagen ook op de site www.kasteelrondemill.nl