Podiumplaatsen voor Marcel Webers

door de Webmaster

In het wielerseizoen dat goed en wel van start is gegaan heeft Marcel Webers al een paar mooie podiumplaatsen weten te behalen. Hij werd  derde bij de BWF wedstrijden voor Masters in Rijsbergen en in Breda.

In Rijsbergen was er een mooi parcours waar op het brede gedeelte na start/finish door de zijwind ontsnappingen mogelijk waren. Na een actieve wedstrijd met diverse ontsnappingen en 2 solo pogingen, was Marcel in de laatste ronde weer gedemarreerd. Daaruit ontstond  de definitieve kopgroep van 3 man die in korte tijd voldoende  voorsprong op het peloton wist op te bouwen.

Marcel koos ervoor om de laatste 2km vol door te rijden tot aan de finish om de voorsprong en podiumplaats veilig te stellen. Daardoor waren zijn sprint kansen ook direct verkeken. De laatste 200 meter sprintten zijn 2 medevluchters met gemak uit zijn wiel, waarmee hij als derde de finishlijn passeerden.

Een week later stond hij aan de start op parcours Breda “Moleneind” met lekker brede wegen, goed asfalt, mooi lopende bochten en een perfecte organisatie.

Direct na de start ging hij in de aanval en al vrij snel ontstond er een definitieve kopgroep van 3 renners die een mooie voorsprong op het peloton nam. Na wat schermutselingen en ontsnappingen vanuit de kopgroep, reed Marcel in de voorlaatste ronde helaas lek. Een metalen pinnetje op de weg gooide roet in het eten. Gelukkig was het asfalt vrij glad waardoor hij besloot gewoon door te rijden op de lekke band. Door de grote voorsprong kon hij zodoende toch nog naar de derde plaats rijden.

De tegenslag nam het goede gevoel over zijn prima vorm niet weg. Eerder in de week zag hij een podiumplaats bij de LCCT tijdrit in Panheel aan zich voorbij gaan doordat zijn transponder niet werkte en zijn tijd door de jury niet werd geregistreerd.

De volledige uitslagen zijn te vinden op de site van de BWF.