Zondag 27 september vinden de open clubkampioenschappen van WV de Maaskant plaats. De gemeente Sint Anthonis heeft ons vergunning verleend om ook dit jaar onze clubkampioenschappen te organiseren. Wel gelden in verband met Corona aanvullende voorwaarden waaronder inschrijving vooraf. De wedstrijd wordt evenals voorgaande jaren gehouden op het bekende Waterval parcours in Wanroij. Deelname staat open voor iedereen met een basislidmaatschap van de KNWU of licentie van KNWU/NWB. Voldoe je hier niet aan dan kun je toch meedoen, De Maaskant zorgt dan voor een gratis proeflidmaatschap.

De start is om 10:00 uur. Het kampioenschap bestaat uit een rit in lijn over 66 km – op een parcours van 5,5 km nabij de ingang van Camping De Bergen.

Het dragen van een valhelm is verplicht en deelname is voor eigen risico. Het rijden met schijfremmen is toegestaan. Er zijn geen tussensprints en bij defect wordt – gezien de lengte van het parcours – géén ronde vergoeding gegeven.

Alle leden van WV de Maaskant zullen – per categorie – voor het officiële clubkampioenschap worden geklasseerd. De overige renners en rensters zullen alleen in de totaaluitslag worden opgenomen.

Parcours: Waterval – Fortunaweg – Boompjesweg – Hanekampseweg – Waterval.

Renners die mee willen doen dienen ze uiterlijk zaterdag 26 september om 12.00 uur per email naar wv.de.maaskant@planet.nl aangemeld te hebben onder vermelding van:

  • voor- en achternaam
  • email-adres
  • telefoonnummer
  • geboortedatum
  • woonplaats
  • categorie en licentienummer (voor licentiehouders)
  • niet-licentiehouders: eventueel nummer basislidmaatschap KNWU

Voor leden van de club geldt dat aanmelding onder vermelding van de naam voldoende is.

De rugnummers kunnen tussen 9.15 uur en 9.45 uur bij de jurywagen (start- & finish) worden afgehaald. Voor en na de wedstrijd – dus ook bij het afhalen van de rugnummers – dienen de deelnemers 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Dit geldt tijdens het gehele evenement uiteraard ook voor begeleiders en publiek. Voorkom geforceerd stemgebruik zoals schreeuwen. Instructies van de jury en wedstrijdorganisatie dienen stipt opgevolgd te worden.

Verder gelden de algemene Covid-19 regels. Blijf dus thuis als je de laatste 24 uur (milde) klachten hebt gehad zoals neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts of als een huisgenoot of nauw contact positief op Covid-19 is getest.

Voor informatie kan contact worden opgenomen met Theo Peters (wv.de.maaskant@planet.nl of telefonisch via 06-22417836).