Marcel Webers wint finale Limburg Cycling Chrono Trofee

door de Webmaster

Op het Tom Dumoulin Bike Park in Sittard wist Marcel Webers op 11 juli de finale van de Limburg Cycling Chrono Trofee te winnen.

Het was een korte tijdrit van slechts 7,8 km verdeeld over 2 rondes. Het selectieve parcours was technisch met veel krappe bochten en met 2 keer een 7% kasseienstrook en 2 keer een 22% helling. Marcel zette een tijd neer van 11:13 minuten (41.7 km/h gemiddeld). Deze bleek goed was voor de overwinning bij de masters 40+. Over alle categorieën gezien was het de tweede tijd.

De baan op het bike park is erg geschikt voor wedstrijden die er daarom ook regelmatig plaatsvinden en er kan doorgaans ook gratis worden getraind. Er zijn verschillende parcoursen mogelijk (zie plaatje) waardoor er voor elk wat wils is. Ga je in Limburg trainen dan kun je dus ook over het parcours heen.

In het eindklassement van de Limburg Cycling Chrono Trofee waarvoor tijdritten in Panheel, Herkenbosch, Well en Sittard meetelden, werd hij tweede bij de masters 40+. Een week later op het Nederlands Kampioenschap tijdrijden bij de WFN in Nijeveen wist hij zijn nationale titel niet te prolongeren. Marcel zette daar een zevende tijd neer.