Marcel Webers tweede in tijdrit Panheel

verslag van Marcel Webers

De Limburg Cycling Chrono Trofee is een tijdrit competitie over 4 individuele tijdritten. Per KNWU categorie word een eindklassement opgemaakt, maar deelname aan een enkele wedstrijd is ook mogelijk. De finale vind 11 Juli plaats op het nieuwe Tom Dumoulin Bike Park in Sittard. Er is ook een koppeltijdrit, maar deze telt niet mee voor het klassement.

De eerste wedstrijd van de cyclus werd woensdag 9 Mei verreden in Panheel, op een parcours van 14,3km. De omstandigheden waren ideaal. Lekker zomerweertje met een lichte wind. Vanwege het Hemelvaart weekend was er veel file leed op de A73 en daardoor moest ik de warm-up noodgedwongen wat inkorten.
Het parcours in Panheel is vlak, met halverwege een 360 graden keerpunt. Het asfalt is vrij grof met veel oneffenheden, waardoor er in tijdrithouding aardig wat trillingen doorkomen en het nergens echt lekker bolt.
Na de winst van vorig jaar ging ik nu voor een parcours PR. De race verliep echter erg onrustig. Ik kwam nergens in de juiste flow en het was zoeken naar de goede cadans. Inspanning en snelheid waren te piekerig en dus niet ideaal. Het keerpunt was lastig. Om zo min mogelijk tijd te verliezen, probeer je het rempunt zo laat mogelijk te leggen. Vanwege de korte 360 graden draai op de weg is het daarna erg pittig om met de juiste versnelling vanaf stilstand weer op gang te komen.

De eindtijd van 18:58 met een gemiddelde snelheid van 45,3 km/u bleek exact gelijk aan vorig jaar. Dit resulteerde nu in een 2e plaats bij de Masters40+/Sportklasse19+ categorie, op 5 seconde van de winnaar Svenne Vangoethemd uit Belgie. Gezien ik mijn PR doel niet had behaald was ik niet tevreden met dit resultaat. Mede omdat het verschil met de winnaar wederom erg klein was en het hier alweer mijn derde 2e plaats betrof dit jaar. Ik had op meer gehoopt, maar dit was vandaag het maximaal haalbare.