Marcel Webers sterk in Daags na de Tour

door de Webmaster

Daags na de Tour is een wielercriterium met veel historie en een begrip bij alle wielerliefhebbers. De maandag na de laatste etappe van de Tour de France, komen vele profs vanuit Parijs naar Brabant om daar ‘s-avonds door het hartje van Boxmeer een criterium te rijden. Het is de plek voor het enthousiaste publiek om de renners die ze op TV hebben gevolg van dichtbij in actie te zien.

Overdag zijn er diverse amateur wedstrijden die het evenement compleet maken en daar was Maaskant succes bij. In de Sportklasse wedstrijd stonden vier Maaskant renners aan de start in de fraaie wit-zwart-rode tenues van hoofdsponsor AMP: Tim Kleingeld, Ferdie van Mil, Tomas Rongen en Marcel Webers.

Dit jaar hadden alle wedstrijden een speciaal tintje omdat ze tevens live te volgen waren middels een livestream op de Daags-na-de-Tour website en op YouTube. Er reed een motor met cameraman achter het peloton en samen met een aantal vaste camera’s leverde dat mooie beelden op van de wedstrijden en van onze Maaskant renners. Klik hier voor de link naar de opnames van de livestream.

De Sportklasse wedstrijd kenmerkte zich door diverse korte aanvalspogingen die steeds door het peloton werden geneutraliseerd. De definitieve vlucht kwam tot stand toen Maaskant renner Marcel Webers samen met Jorre van der Bij uit het peloton ontsnapte en ze snel een ruime voorsprong wisten op te bouwen. Door goed samen te werken wist het duo iedereen voor te blijven en konden zij strijden om de winst.

Een demarrage van Jorre in de laatste ronde kon Marcel niet meer pareren, maar de 51-jarige renner uit Milsbeek kon de wedstrijd toch zeer verdienstelijk afsluiten met een fraaie 2e plaats. Na afloop mocht hij tijdens de huldiging de bloemen in ontvangst nemen en met de drie rondemissen plaatsnemen op het podium naast winnaar Jorre van der Bij en Marc Borst die derde werd.

Maaskanters Tomas en Ferdie ondervonden helaas tegenslag tijdens de koers. De sterk rijdende Tomas Rongen moest de wedstrijd vroegtijdig staken vanwege een technisch defect. Ook Ferdie werd getroffen door tegenslag, maar wist door een ronde vergoeding voor materiaalpech de wedstrijd toch nog knap in het peloton af te sluiten met een verdienstelijke 24e plaats. Ook Tim reed een sterke wedstrijd en finishte in het peloton op een mooie 21e plaats.

Uitslag Sportklasse wedstrijd:

1e Jorre van der Bij

2e Marcel Webers

3e Marc Borst