Marcel Webers snelste in tijdrit Urk

door de Webmaster

Afgelopen zaterdag 11 Juni stond de individuele tijdrit van 14,85 km in Urk op het programma van Marcel Webers.

Door tegenslagen in de wintermaanden had de Maaskanter de start van het wedstrijdseizoen met zes weken moeten uitstellen en daardoor gingen er helaas een aantal mooie wedstrijden aan hem voorbij. Door trainingsachterstand en het missen van wedstrijdritme bleef de goede vorm ook na dit uitstel nog langer uit dan verwacht, wat resulteerde in een aantal tegenvallende resultaten bij de LC Chrono-Trofee tijdrit competitie. Afgelopen twee weken kwam het goede gevoel ook door betere trainingsresultaten gelukkig langzaam weer terug en dit werd bevestigd door in Urk de tijdrit te winnen bij de masters 50+.

Het parcours was volledig afgesloten voor verkeer en ging heen en terug over de Ketelmeerdijk, met halverwege een keerpunt op de weg. Het was met 20 graden en zon optimaal fietsweer. Er stond wel een harde wind die de eerste helft schuin van voren stond. Bij deze tegenwind kon Marcel tussen 40 en 43 km/h vasthouden. Op het keerpunt verlies je logischerwijs veel snelheid want daar moet vanuit stilstand weer snelheid gemaakt worden. Daarna met de wind schuin van achter kwam de teller niet meer onder de 50. Op dit tweede stuk kon hij een snelheid tussen 50 en 55 aanhouden met een finale stukje van 58km/h. Uiteindelijk reed Marcel de 14,85 km in een tijd van 19:28, goed voor een gemiddelde snelheid van 45,6km/h.

Tijdens de huldiging mocht hij een mooie beker in ontvangst nemen. Bij de andere categorieën stonden de nodige toppers aan de start zoals Hartthijs de Vries, Remco Grasman en Wieger van der Wier. Het 25 jarige talent Hartthijs de Vries van het Metec-Solarwatt Continental Team won de wedstrijd bij de elite renners met een indrukwekkende gemiddelde snelheid van boven de 49km/h.

Complimenten en veel dank aan het team van Wielerverenigingen Urk en Snits voor de perfecte organisatie van deze wedstrijd.