Marcel Webers Limburgs Kampioen Tijdrijden

Verslag door Marcel Webers

Afgelopen woensdag 13 juni heeft Marcel Webers in Well de Maasduinen tijdrit gewonnen. Het betrof de 3e wedstrijd van de “Limburg Cycling Chrono Trofee” tijdrit competitie.
Daarnaast was deze tijdrit door de KNWU aangewezen als District Kampioenschap van Limburg. Vandaar dat hij tevens Limburgs tijdrit kampioen is geworden in de categorie Masters 30+ en ouder. Hierbij zijn verslag.

De wedstrijd had een lengte van 25 km op een volledig auto vrij parcours. De route was gesitueerd rond Nationaal Park de Maasduinen (Bosserheide, Oude Baan,
Ontginningsweg en Ceresweg) en had 2 maal een 360 graden keerpunt op de Ceresweg.

Start en finish waren gelegen op het sluizencomplex aan de Bosserheide in Well en alle huldigingen vonden na afloop plaats in de gezellige Bosbrasserie en
bezoekerscentrum “In de sluis”.

In tegenstelling tot mijn vorige tijdrit van 30 Mei in Herkenbosch, liep deze wel erg goed. Ik had een goede dag, kon tot het eind vol blijven draaien en er
zat geen verloop in de rit. Mijn eindtijd van 33:06 was goed voor een gemiddelde snelheid van 45.2 km/h.

De tweede plaats was voor Svenne Vangoethemd uit Mol (Belgie) en de derde plaats voor Dirk Esser uit Herzogenrath (Duitsland).

Na de Chrono Trofee huldiging volgde voor de Nederlandse renners en rensters een tweede huldiging voor het District Kampioenschap.
Hierbij mocht ik de DK medaille in ontvangst nemen en een tweede bos bloemen.

Volgende week woensdag 20 Juni word op hetzelfde parcours het Nederlands kampioenschap tijdrijden voor paracyclers verreden.
In het voorprogramma zit dan een koppeltijdrit waar ik samen met Jan Sanders ga starten. Hopelijk loopt het dan ook weer zo goed.