Maaskantploeg naar een 51e plaats tijdens NCK

door de Webmaster

Op zaterdag 28 september zijn we na een aantal jaren afwezigheid als club weer afgereisd naar de Nationale Clubkampioenschappen in Dronten. De renners die onze vereniging in de ploegentijdrit vertegenwoordigden waren de sportklasse renners Marcel Webers, Ferdi van Mil, Jeroen van de Weijer, Jean-Paul Jansen en de niet licentiehouders Alexander van Bavel en Martijn van Beek.

Om exact 15:04 vertrokken ze voor hun 52 km lange race tegen de klok in de A-categorie. Tijdens de start regende het nog wat, maar al snel kwam er een waterig zonnetje door. De wind (windkracht 6) zou de grootste tegenstander zijn op het mooie parcours door de Flevopolder, met wegen langs het water en door open weilanden. Vanuit de start werd er meteen goed in formatie gereden en de snelheid ging al snel naar boven de 50 km per uur. Na een kilometer of 10 moesten ze een dijk op waarbij de wind vol op de flank kwam. Helaas werd dit na circa 20 km voor Ferdi net teveel en moest hij zijn ploeggenoten laten gaan. Vooral Marcel deed met zijn tijdritcapaciteiten lange kopbeurten. Daarnaast namen ook Jean-Paul en Jeroen flinke kopbeurten voor hun rekening. Toen ze een uur onderweg waren lag de gemiddelde snelheid nog steeds ruim boven de 45 km/uur.

De laatste 10 kilometer stond de wind echter op kop waardoor de laatste restjes kracht en reserves van de renners aangesproken werden. Met z’n vijven kwamen ze moe maar voldaan over de streep in een tijd van 1 uur 10 minuten en 52 seconden. Deze was goed voor een 51e plaats met een knap gemiddelde van net boven de 44 km/uur. Winnaar werd de Noordelijke Wielervereniging Groningen met een gemiddelde van maar liefst 51,9 km per uur. Deze ploeg legde het parcours af in één uur en 5 seconden!

De complete uitslag vind je op de website van het NCK Dronten. Daar zullen later ook foto’s op worden geplaatst.

Voor de Maaskantploeg smaakte deze dag naar meer, dus volgend jaar zijn we als vereniging weer van de partij! Op de terugweg werd de dag afgesloten met een etentje bij de Italiaan in Malden. Al met al was het voor iedereen een mooie dag geweest!

De actiefoto’s zijn van Erik Homan Sportfotografie