Goed begintocht 2022 geslaagd

door de Webmaster

Het is weer even geleden maar afgelopen zondag hebben we dan eindelijk weer een toertocht kunnen/mogen organiseren. De Goed Begintocht 2022, die normaal op de eerste zondag van het jaar plaatsvindt.

Zoals iedereen weet is een toertocht organiseren zonder vrijwilligers niet mogelijk. Het mag gezegd worden dat we véél leden van beide verenigingen op de been hebben gekregen om de GBT georganiseerd te krijgen.
Hiervoor onze dank. Zonder vrijwilligers geen toertocht! En het viel ons op, en werd ons ook spontaan medegedeeld, dat iedereen erg enthousiast was. Er hing een goede sfeer en onderling werd er dan ook veel plezier en lol beleefd. Dus nogmaals, iedereen bedankt voor zijn/haar tijd en inzet én enthousiasme!
Hieronder een korte opsomming van alles dat net even, al dan niet totaal, anders was.
  • De start was voor het eerst op het totaal vernieuwde sportpark Kranenhof.
  • De tocht was ook geschikt voor de gravelbikers. Volgend jaar willen we graag twee gescheiden routes (voor de MTB en de gravelbike) aanbieden. Dit was voor dit jaar te kort dag om voor elkaar te krijgen.
  • Voor het eerst hebben we een tocht uitgezet met pijlen i.p.v. linten. Dit is door de uitzetters, ophalers – en niet geheel onbelangrijk – door de deelnemers, als erg prettig ervaren. Beter zichtbaar en het uitzetten / ophalen gaat een stuk sneller.
  • Mooi weer! Daar moest je alleen wel even een paar uurtjes op wachten. Dat zagen we ook bij de opkomst. De eerst drie stonden er om 08.00 uur. De grote meute kwam pas om 09.00 uur.
  • Ondanks het goede weer hadden we minder deelnemers dan voorgaande jaren. Het waren er uiteindelijk een 298. We vermoeden dat dit te maken heeft met de latere zondag in het jaar en het feit dat er al tijden geen toertochten zijn waardoor mensen hun eigen ding zijn gaan doen.
Al met al zijn we optimistisch gestemd voor 2023. Dan organiseren we de Goed Begintocht gewoon weer vroeg in het jaar, wanneer iedereen nog vol zit met goede voornemens.
Op naar de volgende Goed Begintocht en wel op 8 januari 2023!