Erik Dekker wint 7e Kasteelronde Mill

22 mei 2016

De 7e wielerronde is ondanks het weer toch een succes geworden. Bij de amateurs een winnaar die ongetwijfeld iedereen zal kennen: Erik Dekker, meervoudig etappewinnaar in de Tour.

De wielerdag werd geopend door de 60 en 68 plussers, die apart reden voor hun wedstrijd. Bij de 60+ ontstond al snel een kopgroep van 6 renners die oppermachtig de rest op een ronde zetten. De winnaar van deze wedstrijd was Willem Hus uit Voorburg voor Hans van Bavel, de streekrenner uit Sint Anthonis. Derde werd Bert Bakker uit Zaandam. Maaskanter Joop Jansen werd 9e en Ben Pouwels 14e.

Bij de 68+ ontstond al snel een kopgroep van drie renners waarbij de hoofdschotel naar Piet Gruteke uit Rotterdam ging, gevolgd door Willem van Koetsveld uit Zeist. Derde werd Aad Vingerling uit ‘s-Gravendeel. Piet Gruteke kon door deze overwinning de mooie bokaal voor de Jan van Boxtel Memorial trots mee naar Rotterdam nemen. Herman Hensen werd 10e.

De wedstrijd van de sportklasse werd beheerst door een kopgroep van twee renners die in een sprint à deux uitmaakten wie de winnaar werd. Peter van Wijgerden uit Woudrichem werd de winnaar voor Arjan Seunninga uit Ede. Good old Ron Paffen wist met zijn nog altijd snelle benen de derde plaats voor zich op te eisen door de sprint van het peloton te winnen. Gerald Seuren werd 11e, Ronald Seuren 30e, Tim Verpoort 32e en Gert van Loon 33e. Willem Boerstal kwam helaas ten val.

De derde categorie was de Funklasse waar ook stevig doorgekoerst werd. Jammer was dat al in de eerste ronde een aantal renners de dupe werd van het gladde wegdek. In deze wedstrijd ontstond ook al snel een kopgroep van 12 renners waarvan vier van Wielerclub Mill die deze week nog mooi in de nieuwe kleding waren gestoken door Florius. Het frisse lichtblauwe tenue stak mooi af in de kopgroep. Deze renners hielden stand tot het einde en ook hier moest een sprint de beslissing brengen. De zege ging hier naar Miguel Verhagen uit Oss, gevolgd door Bram Maassen uit Eindhoven en het derde treetje op het podium was voor Mike van den Broek uit St. Hubert. Eric Schel en Bas Vloet van Wielerclub Mill grepen net naast het podium met een vierde en vijfde plaats. Ook de twee Hapsenaren Johan van Dijk en Peter van de Lockand konden terugzien op een puike wedstrijd. Ze werden 11e en 12e.

De hoofdmoot van de dag was de wedstrijd van de amateurs. Net voor de start begon het heel hard te regenen en dit is de hele koers zo gebleven. Er ontstond al snel een kopgroep van 9 renners die de hele koers gedicteerd hebben. Maaskanter Luuk Rutten maakte ook deel uit van de kopgroep. Dit negental had de rest allemaal vrij snel gedubbeld. Op het einde van de wedstrijd reed Erik Dekker met Leon Strötker uit Venlo weg uit de kopgroep en samen wisten ze van de rest weg te komen. Twee ronden voor het einde ontdeed Erik Dekker zich van zijn medevluchter en kwam solo aan. Leon Strötker kon nog tweede worden voor Niels Overvoorde uit Delfgauw die ook nog solo over de meet kwam. Luuk Rutten wist de sprint van de achtervolgers te winnen en werd zeer knap 4e. Ook enkele andere streekrenners zaten nog in de prijzen. Daan van Alphen uit Gennep werd vijdfe. Jeroen Hendriks uit Boxmeer twaalfde. Haico Peters uit Vianen 15e, Gert-Jan Verdijk uit Boxmeer 17e, Koen Wulterkens uit Bozmeer 19e en Sander Dijkink uit Grave werd nog net twintigste.

Het was weer een geslaagde wielerdag, het was alleen jammer dat uitgerekend deze dag Pluvius zich van zijn slechtste kant liet zien. Kijk voor verder info en foto’s ook op www.kasteelrondemill.nl