Erelid Joop Reinders ontvangt Gouden Wiel van de KNWU

door de Webmaster

Afgelopen maandag mocht ons erelid Joop Reinders uit Grave voor aanvang van de 45ste Daags na de Tour in Boxmeer uit handen van Herman Sterken van de Commissie Jury en Reglementen van de KNWU het Gouden Wiel in ontvangst nemen.

Als lid van de commissie Wegsport als coördinator liefhebbers/veteranen en nieuwelingen, als vrijwilliger, als jurylid, als consul van het voormalige district Midden-Brabant en als lid van de commissie Jury en Reglementen is Joop Reinders steeds buitengewoon actief (geweest). Als lid van de commissie Jury en Reglementen was Joop tevens jurycoördinator. Dat betekent dat hij zorg droeg voor juryaanstellingen in Nederland van nationale wielerwedstrijden, waaronder stad tot stad wedstrijden, klassiekers en het NK.
Joop vervulde zijn functie op een wijze die respect afdwingt: nauwkeurig, rechtvaardig, trouw en hulpvaardig. Joop Reinders is duidelijk, standvastig en bovenal aardig. Er wordt vaak een beroep op hem gedaan en altijd is hij bereid om mee te denken, mee te helpen en in te springen. Al jaren lang heeft Joop een buitengewoon goed hart getoond voor de wielersport, voor de renners, de juryleden en de vrijwilligers.

Ook binnen De Maaskant heeft Joop zijn sporen meer dan verdiend. Hij was één van de steunpilaren die De Maaskant begin jaren 70 vanuit Grave weer vlot wist te trekken. Bij zijn afscheid als secretaris werd hij benoemd tot erelid van onze vereniging. WV de Maaskant wil Joop dan ook van harte feliciteren met de toekenning van het Gouden Wiel.