Dennis Willems sterkste in Open Clubkampioenschappen

Vandaag vonden in Wanroij de Open Clubkampioenschappen van de vereniging plaats. Voorafgaande dagen waren de weervoorspellingen slecht waardoor het aantal deelnemers dat had ingeschreven wat tegenviel. Een vijftiental renners ging van start voor een wedstrijd over 66 km.

In de beginfase was het de belofterenner Dennis Willems die diverse keren de knuppel in het hoenderhok gooide. Mede door zijn toedoen werd het rennersveld al snel uit elkaar geslagen en ontstond een kopgroep van vijf renners. Naast Dennis Willems bestond deze uit Wesley van ’t Wout, de junior Tjeu Bakermans en de Maaskanters Jeroen van de Weijer en Marcel Webers . Het was al vrij snel duidelijk dat de winnaar in dit vijftal moest worden gezocht. Ondanks diverse uitlooppogingen bleef de kopgroep echter samen en moest in een sprint worden uitgemaakt wie het Open Clubkampioenschap 2020 zou winnen. Dennis Willems bleek sneller dan Jeroen van de Weijer die tweede werd en Wesley van ’t Wout die de derde plaats opeiste.

De kopgroep

Jeroen van de Weijer was met een tweede plaats de eerste Maaskanter en mag zich daardoor een jaar lang de nieuwe Algemeen Clubkampioen noemen. Marcel Webers, eveneens rijdend in de categorie masters werd in de sprint vijfde en daarmee tweede in het clubkampioenschap van de masters.

De nieuwe clubkampioen in de categorie amateurs/sportklasse werd Ferdie van Mil. Hij finishte als 8e. Bij de niet-licentiehouders was Alexander van Bavel met een 7e plaats de beste Maaskanter en dus de nieuwe clubkampioen in die categorie. Luc Antonis werd 10e en daarmee de tweede Maaskanter bij de niet-licentiehouders.

De uitslag van de wedstrijd:

01. Dennis Willems (Boxmeer)

02. Jeroen van de Weijer (Oploo)

03. Wesley van ’t Wout (Heesch)

04. Tjeu Bakermans (Zeeland)

05. Marcel Webers (Milsbeek)

06. Mark Vermeulen (Uden)

07. Alexander van Bavel (Ottersum)

08. Ferdie van Mil (Haps)

09. Pascal van Wijk (Wanroij)

10. Luc Antonis (Wanroij)

11. Twan Jochems (Cuijk)

De rest haalde de eindstreep niet.

Een fotoverslag van het Open Clubkampioenschap is te vinden onder het item foto’s.

Vanwege de Corona maatregelen konden we pas laat een vergunning voor dit kampioenschap aanvragen. Dankzij de flexibele houding van de gemeente Sint Anthonis én met dank aan alle vrijwilligers, die bereid waren om op korte termijn hun medewerking te verlenen, hebben we dit kampioenschap alsnog kunnen realiseren.