Debby van de Berg behaalt zilver op NK Masters voor Vrouwen

door de Webmaster

Afgelopen zondag werden in Nieuwkuijk de nationale kampioenschappen voor masters gehouden. Aan de start stond een tweetal leden van De Maaskant.

Bij de master-vrouwen 30+ verdedigde Debby van de Berg de kleuren van de vereniging. Door omstandigheden moest het parcours worden ingekort en moest de jury improviseren. Daardoor startten de vrouwen tegelijk met de masters 70+. Bij de dames reden enkele zeer goede rensters mee en mede door het leeftijdsverschil speelden ze een hartig woordje mee met de heren. Het was leuk om te zien dat Debby hierdoor in dezelfde wedstrijd reed als haar schoonvader Hans van Bavel. Toen deze demarreerde deed Debby in het peloton het nodige afstopwerk. Uiteindelijk werd Hans teruggepakt maar er bleven slechts drie heren en twee dames in de voorste groep over.

Bianca van de Hoek uit Bussum wist de sprint te winnen voor Hans van Bavel waardoor beiden kampioen werden in hun categorie. In de einduitslag werd Debby fraai vierde. Ze had een dijk van een wedstrijd gereden, was de tweede dame en stond dus op het podium om de zilveren medaille in ontvangst te nemen. Een mooi succes voor Debby en voor De Maaskant was het goed om weer eens iemand op het NK schavot te zien staan.

In de categorie masters 30+ werd De Maaskant vertegenwoordigd door Ferdie van Mil. Al in de eerste ronde was de Hapsenaar betrokken bij een enorme valpartij en leek de wedstrijd voor hem al over te zijn. Gelukkig vond een neutralisatie plaats en werd er na lang wachten opnieuw gestart. Er reed een kopgroep van 12 man weg die lang een voorsprong van een kleine halve minuut hield. Uiteindelijk werden de koplopers teruggehaald en draaide de wedstrijd uit op een massaprint. In de grote groep sprintte Ferdie nog naar een verdienstelijke 34e plaats.