Maaskant 37e op Nationale ClubKampioenschappen

door de Webmaster

Afgelopen zaterdag vonden in Dronten de Nationale Clubkampioenschappen plaats. De Maaskant nam deel in de A categorie. Hierbij een verslag van deze mooie dag.

Geheel in stijl met een AMP bus en AMP volgauto en vol goede moed vertrok de ploeg op 2 oktober naar Biddinghuizen voor ’t NCK. De begeleiders Raymond Antonis en Remco Peters zaten achter ’t stuur, zodat de renners zich al volledig konden focussen op de mentale voorbereiding.

Door een val van Martijn van Beek tijdens een van de laatste trainingen kon deze helaas niet starten en stonden we met 5 man aan ’t vertrek. Marcel Webers, Ferdie van Mil, Jeroen van de Weijer, Tim Kleingeld en Luc Antonis moesten het gaan doen voor de Maaskant en vertrokken voor de ploegentijdrit over 51 km door de Flevopolder.

Luc leek nog niet helemaal hersteld van de Amstel Gold Race. De NCK trainingen voor de AGR reed hij heel goed mee maar de trainingen na de AGR gingen moeizaam. Ook tijdens ’t NCK was ’t vechten vanaf de start en moest hij helaas de rest na een aantal kilometer laten gaan. Hierdoor was de ploeg al snel met maar 4 man en het ging om de tijd van de vierde renner. Dit betekende wel duidelijkheid voor de rest, laten lopen omdat je kapot zit is er niet meer bij en bij pech zal er gewacht moeten worden. Gelukkig bleven we van pech gevrijwaard en konden we zelfs met 4 man rond blijven draaien, al werd ‘t merendeel van ’t kopwerk gedaan door tijdritspecialist Marcel.

Na een kilometer of 40 kreeg ’t moraal nog een welkome boost doordat de fanclub van Tim daar opgesteld stond om ons de laatste kilometers door te schreeuwen. De laatste kilometers was ’t afzien en aftellen naar de 51 km. Nadat de 51km erop zaten was de finish nog niet in zicht en bleken er nog 2 bonuskilometers bij te komen. Deze werden op karakter ook afgerond en na 53 km stond er een mooi gemiddelde van 45,2 kilometer per uur op de teller. Een kilometer per uur sneller dan tijdens de vorige deelname 2 jaar geleden en goed voor een 37ste plaats. Na afloop traditioneel afgesloten bij de Chinees.  Al met al een hele mooie dag afzien en genieten, die zeker naar meer smaakt voor de komende jaren.