Trainingsdag Limburg zonnig en nat

door de Webmaster

Gisteren is een vijftal Maaskanter afgereisd naar Valkenburg om vanaf daar mee te doen aan de traditionele trainingsdag.

De weersvoorspellingen gaven ‘s-ochtends vroeg niet veel goeds aan. Het zou al snel gaan regenen. Gaandeweg verbeterde de vooruitzichten. Na ontvangst met koffie en gebak stapten de renners tegen 11.30 uur op de fiets voor een mooie training.

Aangezien het erop leek dat het in de loop van de middag toch nog flink zou kunnen gaan regenen werd na een klein rondje Zuid-Limburg eerst de oversteek naar België gemaakt. Het weer werd echter prachtig met volop zon en een temperatuurtje rond de 20 graden.  Niets aan de hand! Was het in Limburg zeer druk op de weg in België is het meteen een stuk rustiger met het verkeer. Echter niet met de heuvels want het blijft daar constant op en af gaan met hier en daar flinke beklimmingen.

Om het rondje België af te sluiten werd besloten toch nog even via Gemmenich over het Drielandenpunt heen te gaan. Het is immers een mooie klim. Een donkere wolk leek aan de juiste kant van de berg te blijven hangen zodat we droog over de top konden gaan. In de afdeling begon het echter dikke druppels te regenen. De renners besloten na 85 km toch maar even te schuilen onder een viaduct, het “buitje” af te wachten en de buienradar te raadplegen.

Toen bleek het plotseling een paar uur te blijven plenzen. Het begon te hagelen en zelfs te onweren. Toen de regen even iets minder werd, stapten de renners toch weer op de fiets om via de kortste weg terug te rijden naar Valkenburg. Na een kleine tien kilometer werd de weg zelfs droog. De regen was dus erg plaatselijk. Toch begon het weer te regenen. Rond kwart voor vier kwamen de renners doorweekt terug in Valkenburg met een klein 110 km op de teller.

Snel douchen, na kletsen, eten en weer terug naar het Land van Cuijk. Er wordt altijd geroepen dat wielrennen ook heroïek is. Zo voelde het voor de renners ook om terug te fietsen naar Valkenburg. Ze zullen dit ritje niet snel meer vergeten. Al met al was het een mooie dag.

De foto’s zijn op de fotopagina te vinden.