Riejanne Markus wint zwaarbevochten Kasteelronde Mill

door de Webmaster

Vandaag werd in samenwerking met Wielerclub Mill de tiende editie van de Kasteelronde Mill verreden. Vanwege het jubileum werd extra cachet aan het jaarlijkse evenement gegeven met een wedstrijd voor vrouwen op het hoogste niveau. Wat er aan het vertrek stond was niet mis. Vele wereldtoppers bevonden zich in het buitenland, maar van de rensters die wel in Mill reden zullen we ongetwijfeld in de toekomst meer horen.

De wielerdag begon met de sportklasse met verschillende streekrenners. In een ronde of tien had zich een kopgroep van vier gevormd met daarbij William Berns en Willie van Kessel. Ze werden een ronde of 8 voor het einde teruggepakt. Bij het ingaan van de laatste ronde was er nog een enorme valpartij waar 15 renners op de finishlijn lagen. Net voor de eindsprint waren de laatste slachtoffers van de finishlijn weggetrokken. Gelukkig viel de schade mee. Wel veel schaafwonden maar allemaal te overzien. De winst ging naar Sjors Beijer uit Heelsum die handig gebruik maakte van de consternatie en met drie seconden voorsprong de pelotonspurt werd gewonnen dor Henri Schut voor Adrie Frijters uit Wageningen. Good old Ron Paffen belandde net naast het podium. Niels Berenschot werd met een 19e plaats de eerste Maaskanter. Ferdie van Mil werd 23e pen Marcel Webers 26e.

De tweede wedstrijd van de dag, die van de amateurs bleef heel lang gesloten. Het ging wel harder waaien op het laatst toen er plots een kopgroep van elf man ontstond die het uithield tot het laatst. Koen Wulterkens uit Boxmeer en Mattias Fitzwater uit Nieuw Zeeland vielen vijf rondes voor het einde. Door de compensatieregeling bij pech konden ze beiden gelukkig nog aansluiten bij de kopgroep. In de laatste ronde sloot nog een groepje van zeven man aan bij de elf. Met een oppermachtige sprint wist Koen Wulterkens de winst naar zich toe trekken. Tweede werd Dirk van Leuken uit Eindhoven voor Sjoerd Mijdam uit Goirle.

De bedrijvenklasse wedstrijd was ook een mooie strijd tussen de door sponsoren afgevaardigde teams. Tien teams van drie renners stonden aan de start en er werd erg hard gekoerst. Halverwege de wedstrijd was er een demarrage van Walter Arts die met twee anderen een mooi gaatje kreeg, maar het peloton viel niet stil en rekende ze alle drie weer in. Uiteindelijk mocht een kopgroep van dertien renners het in een eindsprint uitmaken. De winst ging naar Hugo Heijnen van Klomp Advies Mill. Tweede werd Stefan van Thiel van Ravestein BV Deest. Derde werd Sander Bijnen van Autoschadebedrijf Bert Verweijen Mill. Maaskanter Martijn van Beek klasseerde zich als 13e. Het ploegenklassement ging naar Ravestein Deest met de renners Stefan van Thiel, John Noy en Bert van de Voort. Tweede werd Klomp advies Mill en derde het team van Thijs Hendriks Tweewielers uit Wanroij.

De wedstrijd voor vrouwen, die werden weggeschoten door Burgemeester Walraven, was echt de moeite waard om te zien. Gelijk uit het vertrek een hoog tempo en een verbrokkeling van het peloton. Na vier ronden sprong Devon Kuijstermans weg die gezelschap kreeg van Femke Markus en Rianne Peperkamp. Hierachter op dertig seconden reed de zus van Femke, Riejanne Markus en Arianne Pruisscher. Na een achtervolging van zeker veertig kilometer sloten deze twee rensters aan en waren ze met z’n zessen. De voorsprong van deze groep liep op tot een minuut op een groepje van zes rensters en daarachter nog een groep van vier. Dus het hele veld was uit elkaar gewaaid. In de slotronde reed Riejanne Markus weg bij haar vijf vluchtgenoten. De ploeggenote van Marianne Vos hield op de streep enkele seconden over op Ariane Pruisscher en zus Femke.

Het was weer een mooie wielerdag met prima winnaars en ontzettend goed koersweer.

Kijk voor de complete uitslagen hier.

Voor een fotoverslag klik hier.