Marcel Webers snelste in Maaskant Recordrit

door de Webmaster

Marcel Webers snelste in Maaskant Recordrit

door de Webmaster

Gisteravond werd in Siebengewald de Maaskant Recordrit gehouden met als doel een aanval te doen om de in 2017 door Marcel Webers neergezette recordtijd van 20:16:54 minuten te verbeteren.

Er had zich een drietal renners aangemeld om een poging te wagen. Na een loting ging recordhouder Marcel Webers als eerste van start. Twee minuten later gevolgd door Ferdie van Mil en weer twee minuten daarna ging Tomas Rongen van start voor de tijdrit over 15,4 kilometer. De weersomstandigheden waren goed, al was er met name op de terugweg nog wel wat wind.

Op het keerpunt halverwege beschikte Marcel Webers over de snelste tijd. Tomas Rongen lag hier op 17 seconden tweede en Ferdie van Mil moest op de heenweg 54 seconden prijsgeven. Op de terugweg bleken de verhoudingen niet veel anders te liggen. De vraag was niet of Marcel de snelste tijd zou neerzetten maar meer of hij in staat zou zijn om zijn eigen record te verbreken. Dit bleek uiteindelijk niet het geval. Jurylid Hubert Emans klokte voor de winnaar een tijd van 20:49:16. Marcel bleef daarmee ruimschoots een halve minuut boven zijn record maar desondanks reed hij een gemiddelde van 44,38 km/u.

Tomas Rongen had 22 seconden langer nodig en zette met een gemiddelde van 43,61 km/u een tijd van 21:11:20 op de klokken. Ferdie van Mil had 22:22:05 minuten nodig. Hij reed een gemiddelde van 41,3 km/u.

We zijn nu al benieuwd naar volgend jaar want Tomas zit nog niet zo lang in het zadel en zal gezien komend jaar nog de nodige progressie maken.