Maaskant Recordrit 2018: Marcel Webers bijt zich stuk op eigen tijd

door de Webmaster

Vanavond werd op de Toeristenweg in Siebengewald de Maaskant Recordrit gehouden. Vorig jaar werd voor het eerst een wedstrijdavond georganiseerd waarop Maaskant renners een aanval kunnen doen het Maaskant record te breken. Vorig jaar zette Marcel Webers met 20:16,54 minuten een zeer scherpe snelste tijd neer op het ruim 15 km lange parcours.

Hoewel er toch een stevig windje stond, waren de weersomstandigheden prima. Naast recordhouder Marcel Webers nam nog een tweetal renners de uitdaging aan.

Het spits werd afgebeten door Ferdie van Mil. Twee minuten later vertrok Jeroen van de Weijer voor zijn recordpoging en ten slotte trok nationaal kampioen tijdrijden bij de masters Marcel Webers zich op gang. Op het keerpunt werd al duidelijk dat Marcel verreweg de snelste tijd zou neerzetten. De vraag was toen echter nog of hij zijn eigen record zou gaan verbeteren. Op het keerpunt lag hij echter 14 seconden achter op zijn eigen snelste tijd. Tegen het einde kreeg hij Jeroen van de Weijer duidelijk in het zicht maar hij bleef steken op een tijd van 20:35’83 minuten, goed voor een gemiddelde van ruim 44,8 kilometer per uur maar 20 seconden te weinig om zijn eigen record te verbeteren. Jeroen die bijna werd ingelopen was meer dan een minuut sneller dan Ferdie van Mil.

De uitslag met tijden (tussen haakjes tijd halverwege)

  1. Marcel Webers            20:35’83 (10:13’91)
  2. Jeroen van de Weijer 22:27’44 (11:09’90)
  3. Ferdie van Mill               23:48’88 (11:40’71)

Foto’s van de rit tegen de klok zijn te vinden in het foto menu