Juul van Loon wint open Clubkampioenschappen

door de Webmaster

Vandaag vonden in Wanroij de Open Clubkampioenschappen van WV De Maaskant plaats. In deze open wedstrijd reden ook de renners van FCA om hun clubkampioenschap.

Er stonden 26 renners aan de start voor een wedstrijd over 66 kilometers.  Het werd een levendige wedstrijd die onder zomerse weersomstandigheden werd verreden.

Al in de tweede van de 12 rondes demarreerde Koen Geurts. Een ronde later ging Juul van Loon in zijn eentje op jacht naar hem. Dit lukte en een ronde later waren er dus twee leiders die op dat moment een kleine halve minuut voorsprong hadden. In de vijfde ronde gingen Marcel Webers, Jean-Paul Jansen en Sander Dijkink in de tegenaanval maar zij werden weer bijgehaald.

Halverwege de wedstrijd hadden de twee leiders driekwart minuut voorsprong. Vier ronden voor het einde wist een viertal renners toch nog weg te rijden uit het peloton. Dit waren Sander Dijkink, Henry Schut, Daniël van Tetering en Marcel Webers. Een ronde later wist Tijn Wingens de overstap ook nog te maken. De voorsprong van de leiders was inmiddels teruggelopen naar een halve minuut. Een tweetal ronden voor het einde moest Koen Geurts zijn medevluchter Juul van Loon laten lopen en viel terug in de achtervolgende groep. Met het ingaan van de laatste ronde had Juul van Loon een voorsprong van 15 seconden op zijn zes achtervolgers.

Het beloofde een spannende laatste ronde te worden. Daarin ging Daniël van Tetering in zijn eentje nog op zoek naar de leider van de wedstrijd. Hij strandde echter op een zevental seconden. Zodoende reed Juul van Loon met het laatste restje energie dat hij nog in zich had naar een welverdiende overwinning én als lid van De Maaskant naar de clubkampioenstitel. Achter Daniël van Tetering sprintte Henry Schut naar de derde plaats en werd daarmee clubkampioen van FCA.

Mede dankzij de inzet van de nodige vrijwilligers kunnen we terugkijken op een mooi clubkampioenschap. Onder het item foto’s vind je een foto reportage van de wedstrijd.

De volledige uitslag (66 km in 1:30,31):

01 Juul van Loon (1e Maaskant)

02 Daniël van Tetering op 7 sec.

03 Henry Schut (1e FCA) op 17 sec.

04 Tijn Wingens (2e FCA)

05 Marcel Webers (2e Maaskant)

06 Sander Dijkink (3e FCA)

07 Koen Geurts

08 Dik van de Koolwijk op 37 sec.

09 Andrew O’Hara

10 Erwin Huzen

11 Simon Bakker

12 Jean-Paul Jansen (3e Maaskant)

13 Pascal van Wijk

14 Tim Kleingeld

15 Daniël Boer

16 Frank van Eijk

17 Thomas Wijnhoven op 1:05 minuut

18  Hans van Brakel

19 Joost Aelmans

20 Jeroen van de Weijer

21 Jeroen Hendriks

22 Willem Boumans

23 Hans van de Hulsbeek op 1 ronde

24 Koen Thomassen

25 Luc Antonis op 2 ronden