Femke Geeris wint Kasteelronde Mill

door de Webmaster

De 9e Kasteelronde in Mill op Vaderdag is weer een succes geworden. De stevige wind leek garant te staan voor het uiteenvallen van het deelnemersveld. De wind kwam daarvoor echter uit de verkeerde richting. Op het lange rechte stuk hadden de coureurs de wind vol in de rug en op de korte stukken weer op kop. Hierdoor was het erg moeilijk om bij demarrages de opgebouwde voorsprong vast te houden. Bij de eerste drie wedstrijden leidde dit tot een massasprint.

Bij de sportklasse was het wederom good old Ron Paffen uit Milsbeek die de overwinning pakte voor een andere routinier, de Duitser Rainier Beckers. De streekrenners eindigden allemaal in het peloton. De beste Maaskanter was Tim Kleingeld op de 17e plaats. Ferdie van Mil werd 26e, Marcel Webers 28e, Niels Berenschot 35e en Jeroen van de Weijer 38e.

Ook in de Bedrijfsklasse zagen we veel uitlooppogingen maar ook die werden allemaal teniet gedaan. Veelvuldige aanvallen van Walter Arts en Carlo van Boekholt werden steeds in de kiem gesmoord. De overwinning ging hier naar Hugo Heijnen, de marathonschaatser uit Boxmeer. Van de streekrenners werd Carlo van Boekholt 5e, Bas Vloet 6e, Willem Boerstal 7e en Walter Arts 9e. Het bedrijven-klassement werd gewonnen door Sanidrome, de tweede plaats ging naar team Wim van Hoof en derde werd Team Florius.

De derde wedstrijd van de dag was voor de amateurs met daarbij diverse streekrenners. Ook deze wedstrijd werk gesierd door veel aanvalspogingen die telkens tot niets leidden. In de massasprint ging de overwinning naar routinier Marc van Grinsven uit Deurne, gevolgd door Rik Brouwer uit Lent en Bram Dissel uit Tilburg. Haiko Peters van het Computron Cycling team leverde een puike prestatie met zijn 6e plaats. Hij was daarmee de eerste streekrenner.

Bij de vrouwen lukte het een tweetal rensters wel om te ontsnappen. In de tiende ronde wisten Femke Geeris en Angelique Wammes-Bouman aan de aandacht van het peloton te ontsnappen. Ze wisten een voorsprong van één minuut op te bouwen en deze ook tot het einde vast te houden. Femke Geeris won de sprint en werd tevens eindwinnares van de Florius Ladies Trophy, een klassement over de vrouwenwedstrijden in Oploo, Uden en Mill. De sprint van het peloton werd gewonnen door Britt Teunissen, de zus van Sunweb coureur Mike Teunissen.

Meer informatie en de eindstand van de Florius Ladies Trophy is te vinden op www.kasteelrondemill.nl. Daar vinden rensters die in de eindstand bij de eerste 30 staan ook de informatie hoe ze hun prijzengeld voor de Florius Ladies Trophy 2018 kunnen ontvangen voor zover ze dat gisteren al niet ontvangen hebben.