Thomas Kruk Algeheel Clubkampioen 2018

door de Webmaster

Dinsdag 15 mei werden de Open Clubkampioenschappen van WV de Maaskant verreden in het zon overgoten Wanroij. De wedstrijd over 66 kilometer werd gewonnen door Ron Paffen. Hij bleef Thomas Kruk voor die als tweede in de uitslag de eerste Maaskanter was en daarmee de titel Algeheel Clubkampioen 2018 opstreek.

Er gingen ruim dertig renners van start. Het werd een levendige wedstrijd die in een hoog tempo werd afgelegd. Het gemiddelde was 44 kilometer per uur. Er onstonden diverse kopgroepen. Lang ging het er naar uitzien dat een kopgroep van 6 renners zou gaan sprinten om de zege. Van de Maaskant was alleen Marcel Webers in de kopgroep vertegenwoordigd waardoor hij in die situatie zichzelf als clubkampioen zou hebben opgevolgd.

In de laatste ronde kwam het eerste deel van het peloton echter terug. Bij de samensmelting bleef master Ron Paffen doorrijden en wist hij een kleine voorsprong te behouden. Genoeg om het Open Clubkampioenschap te winnen. Achter hem sprintte eliterenner Thomas Kruk naar de tweede plaats. Met zijn derde plaats toonde junior Dennis Willems aan goed op weg te zijn.

De nieuwe clubkampioenen zijn:

Elite/beloften:                 Thomas Kruk (tevens algeheel clubkampioen)

Amat./sportklasse: Tim Kleingeld

Masters:                             Jos van der Horst

uitslag clubkampioenschap Maaskant 2018

De nieuwe clubkampioenen zullen op de jaarvergadering gehuldigd worden.

Op de foto pagina zijn foto’s van het clubkampioenschap te vinden.