Kasteelronde Mill met finale Florius Ladies Trophy 2018

door de Webmaster

Zondag 17 juni vindt de 9e Kasteelronde van Mill plaats. Deze wielerwedstrijd heeft inmiddels een prominente plaats op de nationale wielerkalender weten te veroveren. Verleden jaar werd voor het eerst een wedstrijd voor vrouwen in het programma opgenomen. In het streven om de vrouwen ronde verder uit te bouwen is dit jaar de Florius Ladies Trophy in het leven geroepen, een klassement over drie wedstrijden met de Kasteelronde van Mill als finale.

De wedstrijden in Oploo en Uden werden beide gewonnen door Nienke Wasmus, het jonge talent uit Den Hoorn. Ze staat weliswaar fier aan de leiding van het klassement maar is vanwege andere verplichtingen niet in staat om haar eerste plaats in Mill te verdedigen. In Mill zijn dubbele punten te verdienen voor het klassement. Daarom zal een andere renster met de Florius Ladies Trophy aan de haal gaan. Minke Slingerland uit Oosterhout die vorig jaar na een lange solo won is er evenals de nummer twee van verleden jaar, Britt Teunissen, wel bij. De snelle renster uit het Limburgse Ysselsteyn staat hoog in het Florius klassement en is er daarom extra op gebrand om goed te presteren.

Bij de mannen categorieën in de sportklasse en amateurs gaan diverse regionale renners van start. Bij de sportklasse zijn dat onder andere Jeroen van de Weijer (Oploo), Ferdie van Mil (Haps), Andrew O’Hara (Grave), Tim Verpoort (Gennep), Marcel Webers en Ron Paffen (beiden Milsbeek). Voordat de amateurs van start gaan krijgen de niet-licentiehouders een kans om zich in de Bedrijvenrace te bewijzen voor hun sponsor.

In de wedstrijd voor amateurs starten eveneens diverse regio renners. Koen Wulterkens uit Boxmeer, die recentelijk in Netersel nog wist te winnen, wordt als een grote kanshebber gezien. Hij zal het onder andere moeten opnemen tegen Jeroen Hendriks en Gert-Jan Verdijk (beiden Boxmeer), Daan van Alphen (Gennep) en Kristian Michiels (Vierlingsbeek).

Het volledig programma van de 9e Kasteelronde van Mill luidt:
11.30 uur Sportklasse                                50 km
13.00 uur Bedrijvenrace (funklasse)      35 km
14.15 uur Amateurs                                    60 km
16.00 uur Dames                                         65 km

Start en finish zijn bij Grandcafé ’t Lagerhuis aan de Beerseweg. Het 2,2 kilometer lange parcours loopt via de Groenedijk, Looierijweg, Brandsestraat, Voordijk en Kolkweg weer terug naar de Beerseweg. Het parcours zal voor al het verkeer worden afgesloten en de toegang is gratis.

De organisatie is in handen van het comite Kasteelronde Mill dat bestaat uit vertegenwoordigers van Wielerclub Mill en Wielervereniging De Maaskant. Kijk voor meer informatie op de website www.kasteelrondemill.nl