Ook 11e Kasteelronde van Mill uitgesteld naar 2022

door de Webmaster

Voor het tweede jaar op rij kan de elfde editie van de wielerronde niet doorgaan vanwege de coronamaatregelen. Er was nochtans hoop toen de datum verschoven was van mei naar oktober. Dit besluit heeft de organisatie, bestaande uit Wielervereniging de Maaskant en Wielerclub Mill, onlangs genomen naar aanleiding van de gegeven update van 13 augustus j.l. aangaande de coronamaatregelen.

De extra coronamaatregelen die nu gelden maken het bijna onmogelijk om onder die voorwaarden een sfeervolle wielerwedstrijd in Mill te organiseren. Denk hierbij aan het (gedeeltelijk) moeten afsluiten van het parcours én het moeten controleren van iedereen die naar het parcours gaat of reguliere passanten. Bovendien is er nog geen duidelijkheid over de gestelde eisen ná 20 september. Dit zal pas kort van tevoren duidelijk zijn, wat mogelijk nog meer organisatorische belemmeringen met zich meebrengt. Hierdoor kan de elfde editie niet de uitstraling krijgen die de organisatie beoogt.

Alle direct betrokkenen zijn inmiddels op de hoogte gebracht van dit besluit. De organisatie gaat nu het vizier richten op de editie van 2022.