Marcel Webers Districtskampioen Tijdrijden

door de Webmaster

Begin deze maand werden vanuit Well op de wegen rond natuurgebied Maasduinen de districtskampioenschappen tijdrijden van Limburg gehouden. Onze renner Marcel Webers woont in Milsbeek en is daardoor ingedeeld in het district Limburg.

De wedstrijd ging over een afstand van 25 km. In de klasse Masters 30+ wist de Maaskanter de districtstitel te veroveren.

De wedstrijd telde tevens mij voor het klassement van de tijdrittenreeks om de Limburg Cycling Chrono Trofee.

Begin mei vond de eerste tijdrit over een afstand van 14.3km plaats langs de Wessemerdijk in Panheel. Marcel, die deze competitie rijdt in de categorie Masters 40+, klokte de tweede tijd.

Eind mei werd de tweede wedstrijd verreden in Herkenbosch. Er zaten behoorlijke hoogteverschillen in het parcours over de glooiende Meinweg in Herkenbosch. Dat was een echte kuitenbijter. In de rit over een afstand van 14km werd Marcel derde.

Na de derde wedstrijd, de districtskampioenschappen, staat Marcel met nog één wedstrijd te gaan op een tweede plaats.

De vierde en tevens finale tijdrit zal op 10 Juli in Sittard verreden worden op een technische parcours van het Tom Dumoulin Bike-park.

Aanstaande dinsdag zal Marcel één van de deelnemers zijn die een poging doet om zijn record van de Maaskant Recordrit in Siebengewald aan te vallen. De recordtijd over een afstand van 15,4km staat op 20:16,54 minuten.

De aanvalspogingen starten om 19:00 uur aan het begin van de Ceresweg (bekend als de Toeristenweg) in Siebengewald.