11e Kasteelronde van Mill op zondag 15 mei 2022

door de Webmaster

Na een onderbreking van twee jaar, dit in verband met de Coronamaatregelen, wordt zondag 15 mei de 11e Kasteelronde van Mill verreden.

In de laatste edities vormde de vrouwenwedstrijd het hoofdprogramma, dit jaar heeft de organisatie gekozen voor een slot met een wedstrijd voor mannen in de categorie amateurs, elite en beloften. Er is grote animo vanuit de renners want de inschrijving voor deze categorie zit al op het maximum van 100 deelnemers.

De wielerdag start met een wedstrijd voor de sportklasse. In deze categorie zullen diverse renners uit de regio aan de start verschijnen. Daarna is er ruimte in het programma opgenomen voor een wedstrijd voor de zogenaamde funklasse. Iedere locale en regionale wielrenner kan meedoen en ervaren hoe het voelt om aan een echte wedstrijd met publiek deel te nemen. De wedstrijd telt mee voor de Funklasse Cup 2022, een overkoepeld klassement over de   wedstrijd om de Gouden Helm Trofee in Oploo (3 april), de Vestingronde van Grave (4 september) en uiteraard de Kasteelronde van Mill.

Het is aan te raden om vooraf in te schrijven voor de funklasse. Als renner ben je dan verzekerd van deelname en van vermelding in het programmaboekje. Vooraf inschrijven kan via de website www.kasteelrondemill.nl .

Het volledig programma van de 11e Kasteelronde van Mill luidt:

12.30 uur             Sportklasse                                        50 km

14.00 uur             Funklasse                                           35 km

15.15 uur             amateurs/elite/beloften/prof-B     80 km