Zondag 10e Kasteelronde Mill

door de Webmaster

Aanstaande zondag (26 mei) organiseren we samen met Wielerclub Mill de 10e Kasteelronde van Mill. Naast renners van De Maaskant en andere regio renners wordt met name ook uitgekeken naar de wedstrijd voor vrouwen, het slotstuk van de dag. De wedstrijd is zoals in voorgaande twee edities niet alleen voor clubvrouwen en belofte vrouwen maar ook voor de professionele dames.

Als eerste gaan ruim 60 renners in de sportklasse van start. Van de Maaskant staan Ferdie van Mil, Marcel Webers, Niels Berenschot en Jean-Paul Jansen aan de start. Zij zullen het op moeten nemen tegen andere gerenommeerde renners waaronder de regiorenners Ron Paffen, Gert-Jan Verdijk en Gert Verdijk.

Daarna is het beurt aan de amateurs. Er staan ruim 40 renners aan de start waaronder de streekrenners Daan van Alphen, Jeroen Hendriks, Kristian Michiels en Koen Wulterkens. Vervolgens is het de beurt aan de regionale niet-licentiehouders in de bedrijvenrace. Een tiental bedrijventeams gaat daarin de strijd aan om de Fresh & Colourful Cup.

Het slot van de wielerdag is weggelegd voor de vrouwen. Het deelnemersveld bestaat uit een 65-tal vrouwen en kent zelfs een internationale samenstelling. Alle ogen zullen gericht zijn op Inge van der Heijden uit Schaijk. Begin februari werd de ploeggenote van Marianne Vos in het Deense Bogense wereldkampioene veldrijden bij belofte-vrouwen. Ze is er op gebrand om in eigen regio een gooi naar de overwinning te doen. Hetzelfde geldt voor Britt Teunissen die al paar keer kort eindigde in Mill en Karlijn Swinkels, de voormalig junioren wereldkampioene uit Handel. Zij wist een paar jaar geleden bij de nieuwelingen reeds de overwinning in de Kasteelronde binnen te slepen. Ze zullen het op moeten nemen tegen onder andere Riejanne en Femke Markus, Marjolein van ’t Geloof en de winnaressen van de voorgaande twee edities die dit jaar ook nog eens ploeggenoten zijn: Femke Geeris en Minke Slingerland.

Het volledig programma van de 10e Kasteelronde van Mill luidt:
11.30 uur Sportklasse 50 km
13.00 uur Amateurs 60 km
14.45 uur Bedrijvenrace (Funklasse) 35 km
15.45 uur UCI-vrouwen/elite/beloften 70 km

Start en finish zijn bij Grandcafé ’t Lagerhuis aan de Beerseweg. Het 2,2 kilometer lange parcours loopt via de Groenedijk, Looierijweg, Brandsestraat, Voordijk en Kolkweg weer terug naar de Beerseweg. Het parcours zal voor al het verkeer worden afgesloten en de toegang is gratis.
Kijk voor meer informatie en inschrijving op de website www.kasteelrondemill.nl

Koptekst

door de Webmaster

Koptekst

door de Webmaster